• crystal sala bankietowa
  • crystal sala bankietowa
  • crystal sala bankietowa

 

 

 
 
MENU GŁÓWNE

 
Potrawy serwowane przez
Salę Bankietową CRYSTAL
 
   

 
DANIA GORĄCE - zupy

1.Rosół z makaronem
2.Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
3.Meksykańska z papryką , kukurydzą i kulkami mięsnymi
4.Flaki
5.Barszczyk czerwony z pasztecikiem
6.Krem brokułowy z prażonymi migdałami
7.Krem pieczarkowy z zieloną pietruszką i groszkiem ptysiowym

 

DANIA GORĄCE – mięsne
1.Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
2.Kotlet z piersi kurczaka
3.Roladki z karczku z białą kiełbasą i śliwką
4.Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
5.Wątróbka drobiowa zapiekana z cebulą i jabłkami
6.Kotlet mielony z duszoną cebulą i papryką
7.Udka kurczaka z rozmarynem i czosnkiem
8.Szynka z pieca w całości podawana z kaszą i zasmażaną kapustą
9.Pieczeń z karczku w sosie grzybowym z zapiekanymi pampuchami lub
kluskami francuskimi z zasmażaną kapustą
10.Bukiet warzyw gotowanych na parze
11.Ziemniaki gotowane / pieczone

 

ZIMNE ZAKĄSKI
1.Deska wiejskie smaki – kiełbasa, kaszanka, szynka, pasztet mięsny z żurawiną
lub śliwką, pieczeń z karczku z morelami i czosnkiem, chleb ze smalcem,
ogórki kiszone
2.Polędwiczki z pieczarkami
3.Polędwiczki z białą kiełbasą i śliwką
4.Rolada z brzucha z pistacjami i czosnkiem
5.Galaretki mięsne
6.Wiązki schabowe z papryką, czerwoną cebulą i kremem chrzanowym
7.Rolada szpinakowa z łososiem
8.Muszelki faszerowane sałatką z tuńczyka
9.Jajka faszerowane wędzonym białym serem z salami
10.Tortilla
11.Bruschetta z serem pleśniowym i świeżą bazylią
12.Wątróbka po żydowsku w bagietce
13.Sałatka warzywna w szynce
14.Babeczki z musem szynkowym i kaparami
15.Sałatka brokułowa z serem feta i słonecznikiem prażonym
16.Sałatka z selera naciowego w sosie czosnkowym z suszoną śliwką i
szynką szwarcwaldzką
17.Śledź w oleju
18.Dorsz w zalewie octowej z warzywami
19.Kielich – kompozycja marynat (pieczarki, papryka, ogórki, patisony,
cebulka)

 

CIASTA DOMOWEGO WYPIEKU
1.Sernik z brzoskwiniami
2.Rolada biszkoptowa z jabłkiem
3.Szarlotka
4.Orzechowiec
5.WZ
6.3- Bit
7.Tort z bitą śmietaną i malinami
 
 

   
 
 
 
 
 
MENU WESELNE

 
Poniżej przedstawiamy
przykładowe menu weselne
 
  
 
 
DANIA GORĄCE

1.Obiad – Rosół z makaronem
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
Kotlet z piersi kurczaka
Roladki z karczku z białą kiełbasą i śliwką
Ziemniaki gotowane / pieczone
Bukiet surówek
Bukiet warzyw gotowanych na parze
(mięsa w ilości dwie porcje na osobę)

2.Zupa meksykańska z papryką, kukurydzą i kulkami mięsnymi

3.Pieczeń z karczku w sosie grzybowym z zapiekanymi pampuchami lub
kluskami francuskimi z zasmażaną kapustą

4.Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
 

ZIMNE ZAKĄSKI

1.Deska wiejskie smaki – kiełbasa, kaszanka, szynka, pasztet mięsny z żurawiną
lub śliwką, pieczeń z karczku z morelami i czosnkiem, chleb ze smalcem,
ogórki kiszone
2.Polędwiczki z pieczarkami
3.Polędwiczki z białą kiełbasą i śliwką
4.Rolada z brzucha z pistacjami i czosnkiem
5.Galaretki mięsne
6.Wiązki schabowe z papryką, czerwoną cebulą i kremem chrzanowym
7.Rolada szpinakowa z łososiem
8.Muszelki faszerowane z sałatką z tuńczyka
10.Jajka faszerowane wędzonym serem z salami
11.Tortilla
12.Bruschetta z serem pleśniowym i świeżą bazylią
13.Sałatka z selera naciowego w sosie czosnkowym z suszoną śliwką i
szynką szwarcwaldzką
14.Śledź w oleju
15.Kielich – kompozycja marynat (pieczarki, papryka, ogórki, patisony,
cebulka)
 

CIASTA DOMOWEGO WYPIEKU

1.Sernik z brzoskwiniami
2.WZ
3.3 – BIT
4.Tort z bitą śmietaną i malinami za dopłatą
 

OWOCE

Kompozycja owoców sezonowych
 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE

Pepsi, Coca – Cola, woda mineralna gazowana / niegazowana
Kawa, herbata, soki (bez limitu)
 

ŻYWE KWIATY NA STOLE
 
 
 
 

 

'