DANIA GORĄCE
1.Obiad – Rosół z makaronem
Kotlet schabowy z pieczarkami i
serem
Kotlet z piersi kurczaka
Roladki z karczku z białą kiełbasą i
śliwką
Ziemniaki gotowane / pieczone
Bukiet surówek
Bukiet warzyw gotowanych na parze
(mięsa w ilości dwie porcje na
osobę)
2.Zupa meksykańska z papryką,
kukurydzą i kulkami mięsnymi
3.Pieczeń z karczku w sosie
grzybowym z zapiekanymi pampuchami
lub
kluskami francuskimi z zasmażaną
kapustą
4.Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
ZIMNE ZAKĄSKI
1.Deska wiejskie smaki – kiełbasa,
kaszanka, szynka, pasztet mięsny z
żurawiną
lub śliwką, pieczeń z karczku z
morelami i czosnkiem, chleb ze
smalcem,
ogórki kiszone
2.Polędwiczki z pieczarkami
3.Polędwiczki z białą kiełbasą i
śliwką
4.Rolada z brzucha z pistacjami i
czosnkiem
5.Galaretki mięsne
6.Wiązki schabowe z papryką,
czerwoną cebulą i kremem chrzanowym
7.Rolada szpinakowa z łososiem
8.Muszelki faszerowane z sałatką z
tuńczyka
10.Jajka faszerowane wędzonym serem
z salami
11.Tortilla
12.Bruschetta z serem pleśniowym i
świeżą bazylią
13.Sałatka z selera naciowego w
sosie czosnkowym z suszoną śliwką i
szynką szwarcwaldzką
14.Śledź w oleju
15.Kielich – kompozycja marynat
(pieczarki, papryka, ogórki,
patisony,
cebulka)
CIASTA DOMOWEGO WYPIEKU
1.Sernik z brzoskwiniami
2.WZ
3.3 – BIT
4.Tort z bitą śmietaną i malinami za
dopłatą
OWOCE
Kompozycja owoców sezonowych
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE
Pepsi, Coca – Cola, woda mineralna
gazowana / niegazowana
Kawa, herbata, soki (bez limitu)
ŻYWE KWIATY NA STOLE
|